GRB BILJ

Oblika ščita je enaka kot pri grbu občine Miren - Kostanjevica, kar prikazuje povezanost z občino. Grb vsebuje dva simbola, in sicer: stilizirano tro- gričje, ki je po obliki hiraldično pravilno, ter bilko, ki prav zaradi svoje rasti in svobode ni postavljena v simetrijo. Griči ponazarjajo bližnje gričevnato pokrajino Biljenskih gričev. Bilka pa simbolizira rast, naravno okolje in se navezuje na ime kraja bilka - Bilje.

Barvi grba sta zelena in rdeča, osnovna pa je bela, ki nadomešča srebrno barvo ščita. Rdeča barva simbolizira barvo zemlje in posledično opeke, kar poudarja dolgoletno opekarsko tradicijo v našem kraju. Poleg tega rdečo barvo povezujejo z ognjem in z ljubeznijo, pa tudi za borbo za življenje, ker je pač barva krvi. S psihološkega vidika pa je to barva samozaupanja.

Zelena je barva upanja in rasti. Pomeni zmago pomladi nad zimo, življenja nad smrtjo. Prav ta barva je v naravi najpogostejša: to je barva listja, trave - in tudi življenja, varnosti, normalnosti. Zato je naravno, da s to barvo označujemo rastlinje (bilje) – Bilje, kot kultivirano naravno okolje.

 
grb bilje 

ZASTAVA BILJ

Zastava je enostavna, diagonalno razpolovljena na dve barvi – zelena zgoraj (povzeto iz grba) in bela spodaj (osnovna barva). Na belem polju je v desnem spodnjem kotu dodan še grb.

Zastava Bilje

SIMBOL BILJ IZDELAN IZ GLINE

Simbol Bilj, ki predstavlja opečne mreže, ki so arhitekturni element, značilen za kraje kjer je opeka ključen material za gradnjo.

Simbol bo tudi protokolarno darilo krajevne skupnosti.

Več o glinenem simbolu Bilj

glineni simbol bilj 1

 

 

SVET KS BILJE

ČLANI SVETA KRAJEVNE SKUPNOSTI (mandatno obdobje 2018-2022):

- JERNEJ TOMSIČ - predsednik
- ALEKSANDER MIŠKO - podpredsednik
- MELITA BUBEK - članica
- SAMO ČERNILOGAR - član
- LUKA HIRSCH - član
- TATJANA MATKO BRATKOVIČ - članica

- KOSTANCA SITAR - članica

 

ČLANI OBČINSKEGA SVETA IZ BILJ:

- SUZANA ČERNE
- NIKA MIŠKO NEMEC
- PRIMOŽ NEMEC

Ta spletna stran uporablja piškotke. Z obiskom in uporabo spletne strani soglašate s piškotki.

Več informacij o piškotkih najdete in nastavitve tukaj. Več info.

Sprejemam
Copyright © 2013 ... 2019 Krajevna skupnost Bilje. Vse pravice pridržane.