GRB BILJ

Oblika ščita je enaka kot pri grbu občine Miren - Kostanjevica, kar prikazuje povezanost z občino. Grb vsebuje dva simbola, in sicer: stilizirano tro- gričje, ki je po obliki hiraldično pravilno, ter bilko, ki prav zaradi svoje rasti in svobode ni postavljena v simetrijo. Griči ponazarjajo bližnje gričevnato pokrajino Biljenskih gričev. Bilka pa simbolizira rast, naravno okolje in se navezuje na ime kraja bilka - Bilje.

Barvi grba sta zelena in rdeča, osnovna pa je bela, ki nadomešča srebrno barvo ščita. Rdeča barva simbolizira barvo zemlje in posledično opeke, kar poudarja dolgoletno opekarsko tradicijo v našem kraju. Poleg tega rdečo barvo povezujejo z ognjem in z ljubeznijo, pa tudi za borbo za življenje, ker je pač barva krvi. S psihološkega vidika pa je to barva samozaupanja.

Zelena je barva upanja in rasti. Pomeni zmago pomladi nad zimo, življenja nad smrtjo. Prav ta barva je v naravi najpogostejša: to je barva listja, trave - in tudi življenja, varnosti, normalnosti. Zato je naravno, da s to barvo označujemo rastlinje (bilje) – Bilje, kot kultivirano naravno okolje.

 
grb bilje 

ZASTAVA BILJ

Zastava je enostavna, diagonalno razpolovljena na dve barvi – zelena zgoraj (povzeto iz grba) in bela spodaj (osnovna barva). Na belem polju je v desnem spodnjem kotu dodan še grb.

Zastava Bilje

SIMBOL BILJ IZDELAN IZ GLINE

Simbol Bilj, ki predstavlja opečne mreže, ki so arhitekturni element, značilen za kraje kjer je opeka ključen material za gradnjo.

Simbol bo tudi protokolarno darilo krajevne skupnosti.

Več o glinenem simbolu Bilj

glineni simbol bilj 1

 

 

SVET KS BILJE

ČLANI SVETA KRAJEVNE SKUPNOSTI (potrjeni na konstitutivni seji dne 19.12.2016):

- JERNEJ TOMSIČ - predsednik
- ALEKSANDER MIŠKO - podpredsednik
- SINDI BAŽATO - članica
- ERIK BRUS - član
- MELITA BUBEK - članica
- URŠA GORJUP - članica

- LUKA HIRSCH - član

 

ČLANI OBČINSKEGA SVETA IZ BILJ:

- BRANKO OREL
- INGRID PRAZNIK
- JASNA STANIČ
- SEBASTJAN MOZETIČ

Ta spletna stran uporablja piškotke. Z obiskom in uporabo spletne strani soglašate s piškotki.

Več informacij o piškotkih najdete in nastavitve tukaj. Več info.

Sprejemam
Copyright © 2013 ... 2018 Krajevna skupnost Bilje. Vse pravice pridržane.