Društvo Glas - rdeča nit je vsekakor pesem. V društvu pa skrbimo tudi za medgeneracijsko druženje in ozaveščanje mladih. Vako leto tako priredimo poleg koncertov tudi otroške delavnice z naslovom Pozdrav jeseni; v mesecu Novembru pa Pohod z lučkami s sloganom Lučka za boj proti odvisnosti, s katerim želimo opozoriti na razne odvisnosti in ozaveščati udeležence o izhodu iz odvisnosti.

V okviru Društva Glas deluje Vokalna skupina Glas, Otroški pevski zbor Glas ter Mladinski pevski zbor Glas. Umetniški vodja vseh treh zasedb je Ingrid Praznik.

Vokalna skupina Glas je nastala leta 2005. Leta 2008 je zborovodenje zbora prevzela pevovodkinja Ingrid Praznik, ki zbor vodi še danes. V letu 2013 se je Vokalna skupina Glas glasovno preoblikovala v žensko zasedbo. Danes v zboru prepeva 18 ženskih glasov različne starosti. Med pevkami veje veliko optimizma, dobre volje ter veselja do petja. Vse naštete lastnosti pevsko skupino povezujejo in izpolnjujejo. Skupina se z veseljem odzove vabilom na različne prireditve, vsako leto se udeleži Primorske poje, leta 2016 pa je prvič stopila na oder v Desklah na reviji Goriški zbori pojo.

Repertoar obsega narodne in duhovne pesmi, pesmi tujih izvajalcev ter slovenske in tuje  popevke. Pevske vaje imajo v Domu krajanov Negovana Nemca ob sredah od 20. do 22. ure.

V šolskem letu 2010/11 se je v Društvu Glas oblikovala zelo simpatična skupina otrok in ustanovili smo Otroški pevski zbor Glas z zborovodkinjo Ingrid Praznik.. Mladi pevci so stari od štiri do 10 let. Danes v zboru prepeva 15 pevčkov. Veseli smo vsakega novega člana, ki ni starejši od 10 let.

V zboru prepevamo slovenske ljudske pesmi, otroške zborovske pesmi, največ pozornosti pa namenjamo duhovni otroški in mladinski pesmi, saj enkrat mesečno s petjem sodelujemo pri nedeljski sv.maši v domači cerkvi Sv.Antona. Pevske vaje imamo v Domu krajanov Negovan Nemec ob petkih od 18:00 do 18:45. ure.

Kar nekaj otrok, ki so v Otroškem pevskem zboru prepevali od nastanka zbora je v tem času odraslo v mladostnike. Zaželeli so si zahtevnejših pesmi in novih izzivov. Zato smo septembra 2014 ustanovili Mladinski pevski zbor Glas z zborovodkinjo Ingrid Praznik. V zboru prepevajo mladinci od 10 leta starosti naprej. V zboru prepevamo slovenske ljudske pesmi, mladinske zborovske pesmi, slovenske in tuje popevke ter duhovne pesmi. Z veseljem se odzovemo na razna povabila in s petjem popestrimo razne dogodke. V letu 2016 smo se prvič udeležili Revije otroških in mladinskih zborov v Novi Gorici.

S petjem zbori obogatimo razne prireditve v domačem kraju. Odzovemo se na povabila in z veseljem zapojemo. Naš najodmevnejši koncert je zdaj že tradicionalni Božični koncert, z katerim napolnimo veliko dvorano v Domu krajanov Negovana Nemca do zadnjega kotička.

Mail: ingrid.praznik@gmail.com

Tel.: 031 331 820